Табела Уредувач
Fullscreen
Табела Генератор

Како да се Претвори CSV во AsciiDoc Табела он-лајн?

1. Испратите или залепете CSV

Вметнете ги вашите податоци за CSV или кликнете Upload CSV за да испратите датотека од CSV или повлечете ја датотеката CSV во The Извор на податоци panel, CSV конверторот веднаш ќе ја изврши магијата за конверзија. Не грижете се за Delimiter CSV, конверторот автоматски ќе го одреди раздвојувачот, поддржува запирка, јазиче, дебело црево, точка-запирка, коса, коса црта, октоторп и многу повеќе.

2. Уредување на вашиот CSV онлајн, ако е потребно

Можете да ги менувате вашите податоци на интернет како Excel through Табела уредник, а промените ќе бидат претворени во AsciiDoc Табела во реално време.

3. Копирајте го конвертира AsciiDoc Табела

Само кликнете Копирај во Clipboard или Download in Табеларен генератор, а потоа ставете го на вашиот asciidoc уредник.

Забелешка: Вашите податоци е безбедна, во верата е направено целосно во вашиот веб прелистувач и ние нема да се сместат сите на вашите податоци.

Што е CSV?

.csv

.tsv

CSV се залага за вредности одвоени со запирка. CSV Формат на датотека е текстуална датотека која има специфичен формат кој им овозможува на податоците да бидат зачувани во структуриран формат на маса.

Што е AsciiDoc?

.asciidoc

.txt

AsciiDoc е формат на документ текст кој може да се користи за пишување и конвертирање на тоа во многу други формати како HTML, PDF, на man-страници, EPUB, и други.

Дали ви препорачуваме овој онлајн алатка на вашите пријатели?