Табела Уредувач
Табела Генератор

Како да се XML он-лајн?

1. Креирај XML користење Табела Уредувач

Можете да ги менувате вашите податоци на интернет како Excel through Табела уредник, а промените ќе бидат претворени во XML во реално време.

2. Копирајте го Генерирано XML

Формат на XML јазли е генериран во Табеларен генератор, можете да го компресирате кодот преку опцијата “Minify XML”.

Забелешка: Вашите податоци е безбедна, во верата е направено целосно во вашиот веб прелистувач и ние нема да се сместат сите на вашите податоци.

Што е XML?

.xml

XML се залага за проширен јазик за маркирање. XML датотеката е јазик за маркирање како HTML и е дизајниран за складирање и транспорт на податоци.

Дали ви препорачуваме овој онлајн алатка на вашите пријатели?